Logo

Elektriker når det haster — Vi hjelper deg døgnet rundt

Kontakt oss for å komme til den beste elektrikeren nær deg. Vi har døgnvakt når det haster og utførerer alle type oppdrag!

Åpent 24/7/365

Uforpliktende tilbud

Alltid gode priser

Ring oss på 48 91 24 64

Elbillader hjemme: En investering verdt å vurdere

Elbiler i Norge: En stadig økende trend

Den stadig økende populariteten til elbiler i Norge har ført til en økende interesse for muligheten til å lade dem hjemme. I 2021 utgjorde elbiler omtrent 65% av alle nye bilsalg i landet. Dette har naturlig nok ført til spørsmål om lønnsomheten ved å investere i en elbillader hjemme i stedet for å stole på vanlige stikkontakter.

Lønnsomheten med elbillader hjemme: Tidsbesparelse og kostnader ved hjemmelading

Å kjøpe og installere en elbillader hjemme innebærer en engangskostnad på typisk 10.000-20.000 kroner. Mange kan stille seg spørsmålet om denne investeringen er verdt det i det lange løp. Svaret ligger imidlertid i de betydelige fordelene det gir.

En av hovedfordelene med en dedikert elbillader er hastigheten på ladigen. Mens det med en vanlig stikkontakt kan ta opptil 25 timer å lade en elbil fullstendig, kan en elbillader redusere denne tiden betraktelig – fra 2-3 timer til 8 eller 16 timer. Dette avhenger av ladeeffekten, strømnettet og elbilens kapasitet. Å ha muligheten til raskt å lade opp bilen hjemme gir en økt bekvemmelighet og fleksibilitet i hverdagen.

Kjøp og montering av elbillader: Ladeeffekt og tilpasning til elbil og bolig

Når du vurderer å kjøpe og installere en elbillader, er det viktig å ta hensyn til ladeeffekten som passer både din elbil og bolig. Elbiler varierer i ladekapasitet, vanligvis mellom 3,6 kWh og 7,4 kWh. Å velge en elbillader som passer til bilens behov, samt å vurdere fremtidige behov hvis du planlegger å oppgradere bilen, kan være en klok strategi. Selv om dagens elbil kanskje ikke krever en høy ladekapasitet, kan en investering i en mer kraftig elbillader være gunstig for fremtidige oppgraderinger.

Er elbillader hjemme verdt det?: Engangsinvestering og økt boligverdi

Når det gjelder kostnadene, er det viktig å se på det som en engangsinvestering. Prisen på selve laderen og installasjonen kan virke betydelig, men det gir ikke bare økt bekvemmelighet i dagliglivet, det kan også bidra til å øke verdien på boligen din. Hjemmelading av elbilen blir stadig mer etterspurt, og en installert elbillader kan være en attraktiv funksjon for mulige kjøpere hvis du noen gang bestemmer deg for å selge boligen din.

Sikkerhetsfordeler ved bruk av elbillader

Videre er det viktig å påpeke sikkerhetsaspektet. Lading av elbil i vanlige stikkontakter over lengre perioder kan være både tidkrevende og potensielt brannfarlig. Elbilladere er konstruert for å håndtere den konstante belastningen som følger med elbil-lading, mens vanlige stikkontakter ikke nødvendigvis er dimensjonert for dette formålet.

Elbillader hjemme – En fornuftig investering for fremtiden

I konklusjonen kan det fastslås at investeringen i en elbillader hjemme er en lønnsom og fornuftig beslutning for elbileiere. Den økte bekvemmeligheten, hurtigere lading og potensielle økning i boligverdi gjør det til en investering verdt å vurdere for alle som ser på elbil som en del av fremtiden.


Flere hundre fornøyde kunder!

Ola

Hurtig og utmerket service. Svært god kommunikasjon på oppdraget hele veien. Elektriker var profesjonell og utførte en fantastisk jobb. Anbefales!

Vanessa

Jeg brukte Din Elektriker hjemme, og de løste et problem med defekt gulvvarme på kort tid. Fantastisk service og prisgunstig.

Kjersti

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk elektriker fra Nesodden på døren etter kun 20 minutter, og de løste problemene raskt og effektivt! Tusen takk!

Gerd

Rask og god service. God informasjon om forventet fremmøtetid mm.

Anne

Super forståelsesfull og hyggelig dame som organiserte rask hjelp fra en lokal elektriker, selv om vi bor på landet. Jeg er svært fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Jakob

En veldig hyggelig kar som fikset et elektrisk problem hos meg. Skal huske nummeret deres og bruke dem igjen neste gang!

David

Jeg har brukt elektriker herifra to ganger og ble strålende fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben effektivt og rimelig. Anbefales!

Kjell

Alltid presis og kvalitetsarbeid utført av trivelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Kristoffer

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fullførte oppdraget raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for deres utmerkede og effektive arbeid.

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet