Logo

Elektriker når det haster — Vi hjelper deg døgnet rundt

Kontakt oss for å komme til den beste elektrikeren nær deg. Vi har døgnvakt når det haster og utførerer alle type oppdrag!

Åpent 24/7/365

Uforpliktende tilbud

Alltid gode priser

Ring oss på 48 91 24 64

Hvor mye tjener en elektriker i 2023? Inntekt og lønn per år og time

Elektrikere er en viktig del av Norges arbeidsstyrke, og deres kompetanse er etterspurt i en rekke ulike bransjer. Men hvor mye tjener en elektriker i Norge, både på årsbasis og i timen? I denne artikkelen vil vi se nærmere på inntekten til elektrikere og hvilke faktorer som kan påvirke deres lønn.


Elektrikernes gjennomsnittslønn per år


I Norge varierer lønnen til en elektriker avhengig av en rekke faktorer, som erfaring, geografisk plassering, utdanning og arbeidsgiver. Gjennomsnittslønnen for en elektriker i Norge ligger på omtrent 490 000 kroner per år, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå. Dette tilsvarer en månedslønn på omtrent 40 800 kroner, før skatt.


Det er viktig å merke seg at dette er et gjennomsnitt, og lønnen kan variere betydelig både oppover og nedover. For eksempel vil en elektriker med flere års erfaring og spesialisering kunne tjene betydelig mer enn en nyutdannet elektriker.


Elektrikernes gjennomsnittslønn per time


Når det kommer til timelønn, ligger gjennomsnittet for en elektriker i Norge på omtrent 250 kroner per time, avhengig av erfaring, utdanning og arbeidssted. Dette tallet er basert på en 37,5-timers arbeidsuke og inkluderer ikke overtid, tillegg for skiftarbeid eller eventuelle bonusordninger.


Faktorer som påvirker elektrikernes lønn


Det er flere faktorer som kan påvirke hvor mye en elektriker tjener i Norge:


1. Erfaring: Som nevnt tidligere, vil en elektriker med flere års erfaring og spesialisering generelt sett tjene mer enn en nyutdannet elektriker. Dette skyldes at kompetansen og ekspertisen øker med erfaring, noe som gjør at elektrikeren kan påta seg mer komplekse og utfordrende oppgaver.


2. Geografisk plassering: Elektrikere som jobber i større byer og mer urbane områder kan forvente en høyere lønn enn de som jobber i mer landlige strøk. Dette skyldes ofte høyere levekostnader og større etterspørsel etter elektrikere i byene.


3. Utdanning og sertifisering: Elektrikere med høyere utdanning og spesialiserte sertifiseringer vil ofte ha en høyere lønn enn de uten. Dette gjenspeiler den ekstra kompetansen og kunnskapen som kreves for å oppnå slike sertifiseringer.


4. Arbeidsgiver: Lønnen til en elektriker kan også variere avhengig av arbeidsgiveren. Noen bedrifter og organisasjoner kan tilby høyere lønn og bedre fordeler enn andre, avhengig av deres størrelse, økonomi og bransje.


Oppsummert


Hvor mye en elektriker tjener i Norge vil variere avhengig av en rekke faktorer, som erfaring, geografisk plassering, utdanning og arbeidsgiver. Gjennomsnittslønnen for en elektriker ligger på omtrent 490 000 kroner per år, eller 250 kroner per time. For å maksimere inntektspotensialet som elektriker, kan det være lurt å investere i videreutdanning og spesialisering, samt vurdere å jobbe i større byer og mer urbane områder.


Flere hundre fornøyde kunder!

Ola

Hurtig og utmerket service. Svært god kommunikasjon på oppdraget hele veien. Elektriker var profesjonell og utførte en fantastisk jobb. Anbefales!

Vanessa

Jeg brukte Din Elektriker hjemme, og de løste et problem med defekt gulvvarme på kort tid. Fantastisk service og prisgunstig.

Kjersti

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk elektriker fra Nesodden på døren etter kun 20 minutter, og de løste problemene raskt og effektivt! Tusen takk!

Gerd

Rask og god service. God informasjon om forventet fremmøtetid mm.

Anne

Super forståelsesfull og hyggelig dame som organiserte rask hjelp fra en lokal elektriker, selv om vi bor på landet. Jeg er svært fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Jakob

En veldig hyggelig kar som fikset et elektrisk problem hos meg. Skal huske nummeret deres og bruke dem igjen neste gang!

David

Jeg har brukt elektriker herifra to ganger og ble strålende fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben effektivt og rimelig. Anbefales!

Kjell

Alltid presis og kvalitetsarbeid utført av trivelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Kristoffer

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fullførte oppdraget raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for deres utmerkede og effektive arbeid.

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet