Logo

Elektriker når det haster — Vi hjelper deg døgnet rundt

Kontakt oss for å komme til den beste elektrikeren nær deg. Vi har døgnvakt når det haster og utførerer alle type oppdrag!

Åpent 24/7/365

Uforpliktende tilbud

Alltid gode priser

Ring oss på 48 91 24 64

Problemer med komfyrvakt? – Slik løser du det

Har du komfyrvakt-problemer? Vi har samlet noen råd og tips for å hjelpe deg med feilsøkingen. Hvis du er ute etter å kjøpe eller finne mer grunnleggende informasjon om komfyrvakt, kan du se vår artikkel som forklarer mer.

Hvorfor piper komfyrvakten?

En komfyrvakt er til for å varsle deg om unormalt høye temperaturer og utløses når den når terskelen for innstillingene som er gjort nås. Det betyr at piping forekommer hvis temperaturen blir for høy, men også hvis feil følsomhetsnivå er satt.

Dersom det er et problem med produktet, vil det også pipe for å signalisere feilen slik at den kan utbedres. Hvis selve sensoren piper, kan det være at den er påmontert feil på sabotasjeplaten, eller den kan ha slått ut på en annen feil.

Til slutt er det også mulig at den piper om batteriet er utladet. Et typisk signal er da 2 pip i minuttet, men det kan variere fra modell til modell.

Prøv først å trykke på sensoren og holde den inne en kort stund! Hvis det ikke fungerer, er det første du bør gjøre å dobbeltsjekke om innstillingene som ble gjort ved installasjon er korrekte.

I manualen vil du også få en indikasjon på hva pipe-lyden som oppstår betyr. Om det er flere pipelyder, kan de varsle forskjellige problemer. Dersom pipingen fortsetter etter feilsøkingen, bør du vurdere å kontakte en sertifisert elektriker. Din Elektriker kan bistå deg på dagen. For å komme i gang kan du skrive telefonnummeret ditt helt øverst på denne siden.

Hva gjør du når komfyrvakten ikke fungerer?

Om du ikke får noen reaksjon fra komfyren i det hele tatt kan det skyldes både feil på selve komfyren og komfyrvernet. Prøv derfor disse stegene:

 • Sjekk at støpselet er 100 % i kontakt med stikkontakten
 • Har en eller flere sikringer til komfyren røket?
 • Sjekk at ledninger og stikkontakt ikke er defekt (prøv et annet elektrisk apparat i kontakten)
 • Bruk multimeter for å måle om den interne overhopphetningssikringen har gått
 • Sjekk ovnomskifter eller variabel termostat (se panelet bak knappen for valg av funksjon)

komfyrvakt platetopp virker ikke

Forhåpentlig har du nå utelukket at det er noe galt med selve komfyren. Da er turen kommet til å sjekke platetoppen. Det kan være mange grunner til at koketoppen på komfyrvakten ikke fungerer, men la oss gå gjennom noen av de vanligste.

 • Sjekk at barnesikringen er avskrudd
 • Sjekk at støpselet er 100 % i kontakt med stikkontakten
 • Sjekk at eventuelt batteri til sensor på komfyrvakten ikke er utladet
 • Skru av sikringen i ca. 15 sekunder og så på igjen.
 • Forsøk å restart komfyrvakten (se nedenfor)

Hvordan restarte / resette komfyrvern?

Fordi prosedyren varierer fra modell til modell bør du finne bruksanvisning. Hvis du ikke har det, kan du prøve noen generelle tips som vil gjelde for mange komfyrer:

 1. Skru av sikringen til induksjonstoppen før du setter i gang.
 2. Hold nede knapp med skiftenøkkelsymbol (eller tilsvarende).
 3. Mens skiftenøkkelsymbolet fremdeles holdes nede trykker du først en gang på «OK» knapp og deretter en gang på knapp med hengelåssymbol (eller tilsvarende).
 4. Slipp knappen med skiftenøkkelsymbol.

Prosedyrene kan variere noe, men er ofte noe tilsvarende. Hvis du har fått det til er komfyrvakten tilbakestilt til fabrikkinnstillinger og må konfigureres på nytt.

Dersom problemet enda ikke er løst kan du prøve å koble av alle sikringene, både for komfyrvakten og komfyren i 3 minutter. Deretter kan du prøve å bruke komfyren på nytt.

Hvordan overstyre komfyrvakt?

Mange komfyrvakter har gjort det mulig å benytte komfyren, selv når batteriet er utladet eller ved feil på sensoren. For å overstyre komfyrvakten kan du prøve følgende:

 1. Ta ut batteriet i sensoren.
 2. Kutt strømkursene til komfyren (ta ut sikringene).
 3. Du kan nå bruke komfyren i noen timer hvis din modell har denne funksjonen innlagt.

Er det du selv som har montert din komfyrvern? Da kan det hende at det har oppstått feil ved montering. Uansett hva problemet måtte være kan du ta kontakt med oss i Din Elektriker for hjelp. Du starter ganske enkelt ved å legge igjen telefonnummeret ditt nedenfor.

Flere hundre fornøyde kunder!

Ola

Hurtig og utmerket service. Svært god kommunikasjon på oppdraget hele veien. Elektriker var profesjonell og utførte en fantastisk jobb. Anbefales!

Vanessa

Jeg brukte Din Elektriker hjemme, og de løste et problem med defekt gulvvarme på kort tid. Fantastisk service og prisgunstig.

Kjersti

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk elektriker fra Nesodden på døren etter kun 20 minutter, og de løste problemene raskt og effektivt! Tusen takk!

Gerd

Rask og god service. God informasjon om forventet fremmøtetid mm.

Anne

Super forståelsesfull og hyggelig dame som organiserte rask hjelp fra en lokal elektriker, selv om vi bor på landet. Jeg er svært fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Jakob

En veldig hyggelig kar som fikset et elektrisk problem hos meg. Skal huske nummeret deres og bruke dem igjen neste gang!

David

Jeg har brukt elektriker herifra to ganger og ble strålende fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben effektivt og rimelig. Anbefales!

Kjell

Alltid presis og kvalitetsarbeid utført av trivelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Kristoffer

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fullførte oppdraget raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for deres utmerkede og effektive arbeid.

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet