Logo

Elektriker når det haster — Vi hjelper deg døgnet rundt

Kontakt oss for å komme til den beste elektrikeren nær deg. Vi har døgnvakt når det haster og utførerer alle type oppdrag!

Åpent 24/7/365

Uforpliktende tilbud

Alltid gode priser

Ring oss på 48 91 24 64

Varmekabler på kjøkken eller alternativ gulvvarme?

"Er du lei av å fryse på beina når du står og lager middag på kjøkkenet ditt? Har du tenkt på å legge inn varmekabler eller en annen type gulvvarme for å gjøre opplevelsen litt mer behagelig? Hvis du skal totalrenovere, kan du ta stilling til hvordan type gulv du vil ha. Om du allerede har et gulv, er det greit å vite om dette egner seg for varmekablene eller annen alternativ kilde til oppvarming. Hvilke alternativer som finnes, samt fordeler og ulemper med dem, skal jeg også snakke litt om til slutt. Dessuten er det greit å vite hva ting koster før man setter i gang med oppussingen.

Før du går i gang med oppussingen bør du ta en titt på vår artikkel som gir en oversikt over de elektriske forhold som må vurderes før du legger inn strøm på kjøkkenet eller oppdaterer den løsningen du allerede har.

Varmekabler til kjøkken?

Vurderer du varmekabler eller alternativ gulvvarme på kjøkkenet ditt, lurer du kanskje på hvor mye av jobben du kan gjøre selv. Det kortet svaret på spørsmålet er at du kan legge fliser og gulv selv, men du trenger en elektriker til å gjøre jobben med varmekablene.

Fordeler med å installere varmekabler på kjøkkenet

Selv om varmekabler gjerne forbindes med bad, har det blitt vanligere de siste årene og unne seg denne komforten på kjøkkenet også. Du vil oppnå en jevnere varme, og dette blir spesielt merkbart for eldre hus.

Ulemper med varmekabler på kjøkkenet

Selv om det kan være behagelig på vinterstid er det ikke til å skyve under en stol at det fort kan løpe på ekstra utgifter både i forbindelse med installasjon og strøm for varmekabler.

Må du ha nytt gulv for å legge varmekabler?

Hvis du ikke har planer om å totalrenovere, kan du legge varmekabler under nåværende gulv på kjøkkenet. Om du allerede har betonggulv, må det brytes opp og legges nytt hvis du er fast bestemt på å montere varmekabler.

For hvilke typer gulv kan man installere varmekabler i etterkant?

Både for tregulv (de fleste typer), parkett, laminat, linoleum og vinyl er det mulig å installere varmekabler i etterkant.

For tregulv må du passe på at ikke temperaturen blir for høy, noe som kan føre til arr i gulvet. Forskjellige typer tre, vil reagere litt forskjellig på varmen. En vanlig terskel for varme når man opererer med tregulv er 27 grader. Hør gjerne med de du kjøper tregulv av for å forsikre deg om at nettopp den typen du velger tåler varmen fra varmekablene.

Hvor mye koster installasjon av varmekabler per kvadratmeter til kjøkken?

Du kan regne omtrent Kr. 1000 per kvadratmeter for selve installasjonen av varmekablene.

Prisen på varmekabler til kjøkken kommer veldig an på underlaget gulvet består av. For de aller fleste vil det bli billigere enn på badet. Du kan spørre deg selv om det er enkelt for elektrikerne å komme til under gulvet slik at de får lagt varmekabler. Om du har betonggulv, vil det selvsagt bli mer jobb enn om du har parkett.

Videre vil gulvet bli billigere å legge per kvadratmeter om det er større, spesielt der jobben ikke inngår i et større prosjekt. Hvis du for eksempel bare skal legge varmekabler på et kjøkkengulv, vil størrelsen ha mye å si for prisen.

For deg som ikke har betonggulv på kjøkkenet, er den gode nyheten at bruken blir billigere enn varmekablene på badet. Grunnen til det er at man ikke skal bruke like stor effekt på varmekabler der det ikke er betonggulv av hensyn til brannfare.

For å se prisoverslag på relaterte elektriker oppgaver kan du se vår elektriker prisliste i en av våre tidligere artikler.

Trenger du elektriker i Oslo for å montere eller etterse varmekabler? Klikk for å få hjelp i dag!

Alternativer til varmekabler på kjøkkenet

Det finnes noen alternativer til varmekabler. Andre former for elektrisk oppvarming av gulv innebærer:

  • Gulvvarmefolie
  • Varmemetter,
  • Lavtbyggende varmematter

I tillegg har du både vannbåren gulvvarme og luftbåren gulvvarme. Luftbåren gulvvarme nevner vi ikke her da det enda ikke har tatt helt av i norske hjem.

Vannbåren gulvvarme

Dette er en attraktiv løsning som mange synes er komfortabel. Den nyeste teknologien gjør det mulig å oppnå stor energieffektivitet og god varmefordeling, ulempen er at den kan bli svært dyr i installasjon og drift. For å lese mer om både vannbåren gulvvarme og andre miljøbesparende metoder for energiproduksjon i hjemmet ka du gå hit. Husk også på at for at det skal lønne seg med denne formen for oppvarming bør du installere den i hele huset.

Gulvvarmefolie, varmematter eller lavbyggende varmematter?

Varmekabler og varmematter har samme bruksområder, og begge skal monteres av fagfolk. De legges oftest under fliser, noe som gjør dem mest ideelle for gang, vaskerom og bad. Det vil også være lurest å installere disse når man totalrenoverer eller bygger nytt.

Varmematter består av et nett med varmekabler som raskt kan legges ut, noe som gjør dem perfekte for oppussingsprosjekter: Fjern de gamle flisene, puss ned betongen, så kan du legge varmemattene før du legger nye fliser! De er litt dyrere i innkjøp enn tradisjonelle varmekabler, men det er verdt det for deg som ikke vil pigge opp gulvet.

Varmefolie kan brukes rett under parkettgulvet for å holde temperaturen under 27 grader. Dette er innenfor leverandørens garantikrav for parkettgulv. Varmefolie er også veldig enkelt å legge - den må bare rulles ut på isolasjons- eller reflektorplater og deretter dekkes med plastfilm for å beskytte varmefolien mot skade. Tre-, laminat- eller parkettgulvet kan da legges direkte oppå.

Lavtbyggende varmematter har den fordelen at det kan legges helt uten elektriker. Det eneste du må gjøre er å koble de til via vanlig støpsel i veggen. Levetiden er nok sjelden like lang som de øvrige alternativene, og da spesielt tradisjonelle varmekabler som er laget for å støpes ned i gulvet.

Hvis du trenger hjelp for å velge riktig alternativ i ditt tilfelle, kan du ta kontakt med oss i Din Elektriker ved å skrive telefonnummeret ditt i feltet helt nederst på siden, så kommer du i gang allerede i dag.

Flere hundre fornøyde kunder!

Ola

Hurtig og utmerket service. Svært god kommunikasjon på oppdraget hele veien. Elektriker var profesjonell og utførte en fantastisk jobb. Anbefales!

Vanessa

Jeg brukte Din Elektriker hjemme, og de løste et problem med defekt gulvvarme på kort tid. Fantastisk service og prisgunstig.

Kjersti

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk elektriker fra Nesodden på døren etter kun 20 minutter, og de løste problemene raskt og effektivt! Tusen takk!

Gerd

Rask og god service. God informasjon om forventet fremmøtetid mm.

Anne

Super forståelsesfull og hyggelig dame som organiserte rask hjelp fra en lokal elektriker, selv om vi bor på landet. Jeg er svært fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Jakob

En veldig hyggelig kar som fikset et elektrisk problem hos meg. Skal huske nummeret deres og bruke dem igjen neste gang!

David

Jeg har brukt elektriker herifra to ganger og ble strålende fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben effektivt og rimelig. Anbefales!

Kjell

Alltid presis og kvalitetsarbeid utført av trivelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Kristoffer

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fullførte oppdraget raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for deres utmerkede og effektive arbeid.

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet