Logo

Elektriker når det haster — Vi hjelper deg døgnet rundt

Kontakt oss for å komme til den beste elektrikeren nær deg. Vi har døgnvakt når det haster og utførerer alle type oppdrag!

Åpent 24/7/365

Uforpliktende tilbud

Alltid gode priser

Ring oss på 48 91 24 64

Har du jordfeil i varmekabler? Slik fikser du det

Opplever du at varmekablene på badet ikke fungerer? Når de utsettes for høye temperaturer, kan det oppstå ulike problemer. En av de mest alvorlige er jordfeil. Dette innebærer at elektrisk strøm lekker fra kabelen og gir en farlig situasjon. Jordfeil kan oppstå av flere årsaker, men den vanligste er feilaktig montering / manglende vedlikehold av kabelen. Det er viktig å sørge for at kabler blir montert riktig, slik at eventuelle problemer kan unngås. Dessuten bør kablene regelmessig inspiseres for skader eller slitasje, slik at eventuelle problemer blir oppdaget og reparert før de blir verre. Jordfeil i varmekabler kan være veldig farlig, så det er viktig å ta alle nødvendige forholdsregler for å unngå dette.


Konsekvenser av jordfeil i varmekabler

Kabelfeil er en av de vanligste årsakene til brann i bygninger. Mens de fleste er klar over farene ved elektriske støt, er mange ikke klar over at jordfeil i varmekablene også kan være ekstremt farlig. Når kabelen er defekt, kan det føre til at en elektrisk strøm flyter gjennom bakken, noe som kan føre til brann. I tillegg kan defekte kabler også forårsake uventede og midlertidige økninger i spenning, som kan skade utstyr og forårsake strømbrudd.

Som et resultat er det viktig å sørge for at alle kabler er riktig vedlikeholdt og reparert. Hvis du mistenker at det kan være et problem med kablene dine, bør du kontakte en kvalifisert elektriker så snart som mulig. Ved å ta disse forholdsreglene kan du bidra til å forhindre de ødeleggende konsekvensene av jordfeil i varmekablene.

En annen konsekvens av jordfeil er at det kan forårsake høyere forbruk av strøm ettersom jordfeil er en slags lekkasje av strøm. I tilfeller der mye strøm lekker ut, kan strømregningen påvirkes av mangelen. Om du er usikker på hva strømforbruket bør være, kan du enten kontakte elektriker eller selv måle hvor mye strøm varmekablene bør bruke.


Hvordan teste varmekablene for jordfeil?

En jordfeil er en kortslutning mellom en ledende komponent i et elektrisk anlegg og jorden. Dette kan føre til brann, elektriske støt eller andre farer. Varmekabler kan ofte være vanskelig å undersøke selv fordi de ligger under gulvet. Likevel kan du se om du finner noen synlige skader på termostat og annet synlig utstyr på og i nærheten av badet.

For å sjekke om det er en jordfeil i varmekablene dine, må du først sjekke at jordfeilbryter slår ut som normalt slik at du vet at den fungerer.

Deretter kan du finne den elektriske kursen som varmekablene er knyttet til. Du skrur av alle applikasjoner på denne kursen. Deretter sørger du for at jordfeilbryteren ikke har slått ut (at den står i posisjon klar for å oppdage jordfeil). Nå kan du se om jordfeilbryter slår ut om du skrur på varmekablene (med alle andre applikasjoner enda av). For en detaljert beskrivelse av prosessen med å finne jordfeil kan du se vår tidligere artikkel. Under punkt 3 holder det at du kun skrur på kursen med varmekabler, ettersom det er den vi skal sjekke.

Hvis du har identifisert at feilen ligger i varmekablene, er det på tide å la profesjonelle elektrikere overta. Få snarest tak i en elektriker. Du kommer i kontakt med Din Elektriker ved å skrive telefonnummeret ditt nederst i feltet på denne siden. Trenger du hjelp til varmekablene fra et elektro-firma i Oslo, kan du følge lenken og lese mer.


Hvordan utbedres jordfeil i varmekabler?

Har du oppdaget jordfeil i varmekablene dine, er det viktig å gripe inn så raskt som mulig. Det første trinnet er å identifisere kilden til problemet. Dette kan gjøres ved å sjekke installasjonen av kabelen eller ved å se etter tegn på skade.

En av de mest typiske årsakene til feil er brudd i isolasjonen til varmekabelen. Dette fører i sin tur til strømlekkasje. Ved hjelp av spesialutstyr kan vi måle oss frem til det nøyaktige stedet der skaden oppsto, og på den måte for vi reparert feilen. Det finnes flere løsninger vi kan benytte oss av for å få til dette uten å etterlate synlig skade på badet. Disse kommer an på hvordan badet i sin tid ble konstruert. Ta derfor kontakt for en plan som passer for å utbedre jordfeil i varmekablene på ditt bad.


Hva koster det å utbedre jordfeil i varmekabler?

Mange kvier seg for å ta kontakt når de skjønner at de har problemer med varmekablene. Men det trenger ikke bli så dyrt som du tror.

Prisen for å utbedre jordfeil i varmekabler kan variere. Dette avhenger av hvor omfattende skaden er, og hvilke løsninger som er nødvendige for å utbedre den. Men i de fleste tilfeller er det snakk om en relativt enkel reparasjon som ikke koster mye. Ved hjelp av partiell utbedring fikser vi feilen sli at du får varmen tilbake raskt og rimelig.


Hva kan jeg gjøre for å forebygge jordfeil i varmekabler?

En av de beste måtene å forebygge jordfeil på, er å sørge for at du har en god elektrisk installasjon. Dette innebærer blant annet å bruke godkjente komponenter og å sørge for at alt er riktig installert. Dessuten bør alle elektriske installasjoner testes regelmessig av en elektriker, slik at eventuelle feil kan oppdages og rettes opp i tide.


Er det lov å utbedre jordfeil i varmekabler selv?

Det er ulovlig for ufaglærte å installere varmekabler i Norge. Men av andre grunner anbefales det på det sterkeste å bruke en elektriker som har den nødvendige autorisasjonen.

For det første er det viktig å sikre at jobben blir gjort riktig, fordi feil kan resultere i alvorlige personskader eller brannskader. Dessuten må alle elektriske installasjoner overholde strenge sikkerhetsstandarder, og disse standardene kan bare følges av en godkjent elektriker. Endelig kan det være vanskelig å få forsikring hvis skader oppstår på grunn av ufaglært arbeid. Derfor er det best å la en profesjonell elektriker gjøre jobben. For mer informasjon om hva slags arbeid som er lov å gjøre selv, kan du lese vår tidligere artikkel om hvordan du kan velge en elektriker / elektroinstallatør og hvilke el-arbeidsoppgaver en lekmann kan gjennomføre.


Konklusjon

Det er altså viktig å iverksette tiltak så raskt som mulig for å fikse jordfeil i boligens varmekabler. Det første trinnet er å identifisere kilden til problemet. Dette kan gjøres ved å sjekke installasjonen av kabelen eller se etter tegn på skade i de tilfeller det er mulig. Hvis ikke går du videre til en jordfeiltest. Når kilden til problemet er verifisert, er det nødvendig å få profesjonell hjelp for å rette opp problemet. Du kan kontakte en profesjonell elektriker ved å legge igjen telefonnummeret ditt nederst på denne siden.


Flere hundre fornøyde kunder!

Ola

Hurtig og utmerket service. Svært god kommunikasjon på oppdraget hele veien. Elektriker var profesjonell og utførte en fantastisk jobb. Anbefales!

Vanessa

Jeg brukte Din Elektriker hjemme, og de løste et problem med defekt gulvvarme på kort tid. Fantastisk service og prisgunstig.

Kjersti

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk elektriker fra Nesodden på døren etter kun 20 minutter, og de løste problemene raskt og effektivt! Tusen takk!

Gerd

Rask og god service. God informasjon om forventet fremmøtetid mm.

Anne

Super forståelsesfull og hyggelig dame som organiserte rask hjelp fra en lokal elektriker, selv om vi bor på landet. Jeg er svært fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Jakob

En veldig hyggelig kar som fikset et elektrisk problem hos meg. Skal huske nummeret deres og bruke dem igjen neste gang!

David

Jeg har brukt elektriker herifra to ganger og ble strålende fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben effektivt og rimelig. Anbefales!

Kjell

Alltid presis og kvalitetsarbeid utført av trivelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Kristoffer

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fullførte oppdraget raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for deres utmerkede og effektive arbeid.

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet